Barn & ungdom

Nesodden Sykkelklubb har som mål å spre sykkelglede samt gi unge gutter og jenter en grunnleggende innføring i sykkelsporten.

Sykkeltrening for barn & ungdom – fra det året barnet fyller 7 år

MÅL

Nesodden Sykkelklubb ønsker å skape et aktivt miljø for barn og ungdom som ønsker å sykle. For å lykkes må vi skape en sosial tilhørighet i et fellesskap med trygt og godt miljø hvor barneidrettens fire verdier står sentralt.

  • Glede gjennom lek og mestring. Det er viktig at det skapes trygghet gjennom mestring.
  • Sosial trening i fellesskap og samhandling. Unge utøvere har behov for tilhørighet.  Vi må bry oss om den enkelte, både hvordan man har det på trening, hjemme og på skolen. Gjennom trygghet utvikles motivasjon for trening.
  • Helse gjennom sunne vaner. Ved å gå foran som gode forbilder med sunne vaner kan vi bidra til glede og nytte for de unge.
  • Ærlighet gjennom oppdragelse i fair play. Ærlighet er mer enn å følge regler, det handler om respekt for andre og å delta med et åpent sinn. Med respekt for regler og lover og ærlig spill vinner man alltid.

Nesodden sykkelklubb er opptatt av at vi skal vise hensyn til andre medtrafikanter og gir barn og ungdom grunnleggende opplæring i oppførsel og gode verdier gjennom klubbens sykkelregler.

UTSTYR

Alle som er med på sykkeltreningen må ha sykkel og utstyr i forsvarlig stand, utstyrt for sykling i terrenget. Det betyr at dekk, gir, bremser etc må være i orden. Vi har ikke tid til å ”mekke” sykler under trening.

Du må ha dette på trening:

  • Hjelm og drikkeflaske er obligatorisk.
  • Klær etter vær.
  • I tillegg oppfordrer vi alle til å ha på seg hansker.
  • Klubben tilbyr sykkeltrøyer til subsidiert pris.

Vi oppfordrer å sjekke at Bar-ends har pluggede ender, samt at dekk, gir og bremser er i orden!

Trenerne har observert noen tilfeller av styrer / bar-ends uten pluggede ender. Dette kan volde stor skade (på en selv og andre) ved en krasj da slike åpne rør er veldig skarpe og kan trenge langt inn om man støter direkte imot. Det blir gitt startnekt i ritt om man blir oppdaget med slikt utstyr.

Norges Cykleforbund har det siste året vurdert om det skal innføres utstyrsregler i Tererngsykling for barn. Les mer om deres vurderinger .

Alle våre trenere har deltatt på trener 1 kurs gjennom N.C.F (Norges Cykleforbund) og har godkjent politiattest.


TRENINGSGRUPPER

Her finner du en beskrivelse av treningsgruppene våre.

Grønn gruppe Nybegynner, fra fylte 7 år er alle velkommen til å være med på sykkeltrening. Mange er allerede stødig på sykkelen, men vi ønsker også at man skal ha evne til å ta i mot beskjeder og følge oppgaver som gis. Hovedfokus er å gi barna trygghet og mestring på sykkelen.

Blå gruppe Lett øvet, fra ca 9 år, barna er tryggere på sykkelen, og øvelsene blir vanskeligere. Barna introduseres for terrengsykling, med basis i grunnferdigheter fra blå gruppe.

Rød gruppe Øvet, fra fylte 11 år, Terrengsykling står i fokus. Det trenes organisert to dager i uka, hvor en av treningene vil ha fokus mot å øke utholdenhet og kondisjon. Det blir også mye fokus på lek og moro på sykkel.

Sort gruppe Ekspert fra 12 år. Terrengsykling er fortsatt i fokus. To-tre treninger i uka, terping av teknikk, intervall for å øke kondisjon, samt langkjøring for å øke kapasiteten. Det gis tilbud til de som ønsker det å teste landeveissykling (dette under forutsetning av godkjennelse fra foreldre, da landeveistreninger vil foregå på veier med biltrafikk).

Kommunikasjon og Spond

Endringer i treningsprogrammet blir annonsert på hjemmesidens forside og på Spond. Spond er vårt verktøy for kommunikasjon med foreldre og for å holde oversikt over hvem som kommer på trening, slik at vi kan planlegge treningen.

Du melder deg på Spond her: https://group.spond.com/FLJTI

Treningstider

Trening utgår de mandager det er karusellritt. Vi oppfordrer alle barn til å være med på våre ritt. Dette er gøy, og ungene blir kjent med løypa på treningene.

Gruppeleder
Jon Borge Finset
99049658

Treningsoversikt
Ukedag Klokkeslett Beskrivelse
Mandager (grønn og blå gruppe) 18:00 – 19:15 Trygghet og mestring på sykkelen
Mandager (rød og svart gruppe) 18:00 – 19:30 Terrengsykkel: Moro, teknikk og kapasitet.
Torsdager (rød og sort gruppe) 18:30 – 20:00 Terrengtrening sammen med de voksne. Her er det moro på sti sammen med terrenggruppa for voksne. Det vil alltid være med en trener som har ansvar for de unge som er med.

Terrengkarusell

Nesodden Sykkelklubb arrangerer terrengkarusell for barn og ungdom 4 ganger i løpet av sommeren.

Comments are closed.