Daniel Ekløf har signert for Zappi Racing Team

  • By Erik Ramstad
  • 6 september, 2018
  • Kommentarer er skrudd av for Daniel Ekløf har signert for Zappi Racing Team

Daniel Ekløf, som syklet for Nesodden Sykkelklubb i årene før juniorklassen, har undertegnet en kontrakt med det britiske laget Zappi Racing Team som har base på østkysten av Italia.

Av Erik Ramstad

Zappi Racing Team ble etablert i 2009 av den tidligere italienske eks-proffen Flavio Zappi. Laget er kjent for å ha et meget godt rittprogram for sine U23-ryttere og for å «punch well above its weight» i forhold til lagets størrelse og budsjett. I løpet av en sesong står det omlag 30 UCI-ritt på lagets kalender som fordeles mellom 10-12 ryttere. Flere av rittene er etapperitt, bl.a. U23-utgaven av Giro de Italia, den såkalte «Baby Giroen». De fleste rittene kjøres i Italia, men på begynnelsen av sesongen kjører laget i Spania eller Portugal.

De siste årene har Zappi Racing Team utviklet flere gode ryttere som har tatt steget opp på syklingens øverste nivå – World Touren. I 2018 ble James Knox proff i det belgiske laget Quick Step etter å ha kjørt to sesonger for Zappi og en sesong for britiske Team Wiggins i U23-klassen.

– Zappi Racing Team har et utrolig bra rittprogram, spesielt for meg som satser på å bli en god klatrer. Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten til å utvikle meg som ryttere, sier Daniel.

Daniel har jobbet hardt i flere år for å nå til dette delmålet. I de aldersbestemte klassene syklet han for Nesodden SK.

– Støtten jeg fikk fra Nesodden SK de første årene har betydd veldig mye for hvor jeg er i dag, sier Daniel.

Daniel gikk videregående på sykkellinjen på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum. Ettersom NTG har et samarbeid med Ringerike Sykkelklubb (RSK) har Daniel syklet for RSK både som junior of de tre første årene som U23-ryttere.

– Men jeg er fortsatt medlem av Nesodden SK, understreker Daniel.

Hvorfor ble det et britisk lag med base i Italia?

– I juli i år kjørte jeg og fem andre ryttere som norsk landslag i Giro Valle d´Aosta i det nordlige Italia. Rittet er et av de hardeste etapperittene på U23-kalenderen. Jeg kjørte som hjelperytter for en av de andre på laget, men fikk likevel en god sammenlagtplassering og gjorde det spesielt godt på en av etappene. Et av lagene som vi konkurrerte mot var Zappi Racing Team. Etter rittet ble det en del kontakt med Zappi og de vurderte meg som rytter. Og etterhvert ble det en kontrakt, forteller Daniel.

– Med Zappi får jeg muligheten å konkurrere mot mange av de beste U23-rytterne i verden og det blir mange ritt med fjell og lange stigninger.

Zappi Racing Team har en litt annen filosofi enn andre lag som kjører ritt på dette nivået. I de fleste andre lag ville Daniel hatt base hjemme i Norge, og kun kommet sammen med laget på samlinger og ritt. I Zappi kommer Daniel å bo sammen med laget under hele sesongen, fra januar til slutten av oktober 2019. Ideen bak er at ved å bo og trene sammen hele sesongen så vil laget bli sterkere og Daniel og hans lagkamerater vi få smake på hvordan et eventuelt framtidig proffliv vil være. Denne modellen gjør dog at Zappi ikke har budsjett som er stort nok til å dekke alle kostnadene og Daniel må derfor betale en egenandel for et sete i laget. Styret i NSK har besluttet å støtte Daniel med et bidrag til egenandelen for sesongen 2019.

 – Jeg er veldig takknemlig for at gamleklubben min vil være med å støtte meg på denne reisen, sier Daniel.

 Zappi Racing Team:
https://www.facebook.com/Zappi-Racing-Team-109827639138546/
http://www.zappiracing.com

 

Categories: Ukategorisert

Comments are closed.