Sykkelpark i Brattbakken

Dette året starter vi med å lage sykkelpark i brattbakken. Vi i Nesodden Sykkelklubb samarbeider med kommunen og Brattbakkens venner. Kommunestyret har vedtatt at det skal utvikles sykkelpark i brattbakken.  Planen er å gi et tilbud til de som ikke er så opptatt av max O2 og utholdenhet, men som kanskje fenges av fart og spenning. Målet er å tilby varierte løyper for nybegynnere og avanserte der vi kan bruke heisen og varmestua.

Dette er et prioritert prosjekt for Nesodden Sykkelklubb de kommende årene. Årsmøtet har i flere år bedt styre bruke midler på barn og unge. Styret har derfor besluttet å bl.a dele på utgift til å sprenge bort knauser i bakken med kommunen. Dette er nødvendig for å legge til rette for å lage løyper i bakken. Videre er vi enige med kommunen om å bidra med tilkjøring av jord osv som må på plass for å lage anlegget. Mye av arbeidet vil baseres på dugnad i klubben.

Bakgrunn

For å holde på unge som ønsker mer fart og moro, samt gi et bredere tilbud til B&U ønsker vi å etablere en sykkelpark i brattbakken. Brattbakken ønsker også at vi bruker fasilitetene i bakken og deler på driftskostnader.

Mål

  1. Gi et tilbud som gjør at vi holder ungdom i aktivitet høyere opp i alder
  2. Engasjere unge i å utforme og etablere sykkelparken
  3. Sykkelparken skal være et tilbud til nybegynnere og viderekommende
  4. Parken skal kunne brukes av alle, også de som ikke er organisert

Planen

Vi planlegger en park med følgende nedfarter:

Grønn løpe: Familieløype , også tilrettelagt for 4-hjuling (for de med funksjonsutfordringer)

Blå: løype Flytsti med litt utfordringer

Rød løype: teknisk sti med hopp

Svart løype: for viderekomne

I tillegg planlegger vi et ferdighetsområde  med en«pump track» nedenfor varmestua
Rekkefølgen over er også vår prioritering. Grønn er viktig for å få med de yngre. Rød løype er mye gjort allerede. Her har en gjeng ungdom stått på i sommer og laget løyper. Her gjenstår det litt bygging og et par dugnader før de er ferdige.

Sykkelklubben ga også innspill til den foreslåtte reguleringsplanen for vern av Tomåsan. Det som er viktig for oss er å trekke grensene lenger unna brattbakken slik at vi også kan benytte eksisterende stier øst og vest for brattbakken. Dette gjelder ned lysløypa og stien fra Varden leir kjent som «brattbakken enduro vest».

 

 

 

 

 

Comments are closed.