Barn & ungdom

Nesodden Sykkelklubb har som mål å spre sykkelglede samt gi unge gutter og jenter en grunnleggende innføring i sykkelsporten.


Sykkeltrening for barn & ungdom.

(fra det året barnet fyller 7 år)

MÅL
Nesodden Sykkelklubb ønsker å skape et aktivt miljø for barn og ungdom som ønsker å sykle. For å lykkes må vi skape en sosial tilhørighet i et fellesskap med trygt og godt miljø hvor barneidrettens fire verdier står sentralt.

  • Glede gjennom lek og mestring. Det er viktig at det skapes trygghet gjennom mestring.
  • Sosial trening i fellesskap og samhandling. Unge utøvere har behov for tilhørighet.  Vi må bry oss om den enkelte, både hvordan man har det på trening, hjemme og på skolen. Gjennom trygghet utvikles motivasjon for trening.
  • Helse gjennom sunne vaner. Ved å gå foran som gode forbilder med sunne vaner kan vi bidra til glede og nytte for de unge.
  • Ærlighet gjennom oppdragelse i fair play. Ærlighet er mer enn å følge regler, det handler om respekt for andre og å delta med et åpent sinn. Med respekt for regler og lover og ærlig spill vinner man alltid.

Nesodden  sykkelklubb er opptatt av at vi skal vise hensyn til andre medtrafikanter og gir barn og ungdom grunnleggende opplæring i oppførsel og gode verdier gjennom klubbens sykkelregler.

UTSTYR
Alle som er med på sykkeltreningen må ha sykkel og utstyr i forsvarlig stand, utstyrt for sykling i terrenget. Det betyr at dekk, gir, bremser etc må være i orden. Vi har ikke tid til å ”mekke” sykler under trening.

Du må ha dette på trening:

  • Hjelm og drikkeflaske er obligatorisk.
  • Klær etter vær.
  • I tillegg oppfordrer vi alle til å ha på seg hansker.
  • Klubben tilbyr sykkeltrøyer til subsidiert pris.

Vi oppfordrer å sjekke at Bar-ends har pluggede ender, samt at dekk, gir og bremser er i orden!

Trenerne har observert noen tilfeller av styrer / bar-ends uten pluggede ender. Dette kan volde stor skade (på en selv og andre) ved en krasj da slike åpne rør er veldig skarpe og kan trenge langt inn om man støter direkte imot. Det blir gitt startnekt i ritt om man blir oppdaget med slikt utstyr.

 

Norges Cykleforbund har det siste året vurdert om det skal innføres utstyrsregler i Tererngsykling for barn. Les mer om deres vurderinger .

 

Alle våre trenere har deltatt på trener 1 kurs gjennom N.C.F (Norges Cykleforbund) og har godkjent politiattest.


Treningstider

Barn (grønn og blå gruppe) trener 1 gang i uken, på mandager (treningen utgår ved terrengkarussel, se rittkalender). Endringer i treningsprogrammet blir annonsert på hjemmesidens forside og her i treningstabellen.

Rød gruppe trener 2 ganger pr uke, på mandag og torsdag.

Sort gruppe trener opp mot 4 ganger pr uke avhengig av rittprogram og alder.

Grønn gruppe Nybegynner, fra fylte 7 år (født 2009) er alle velkommen til å være med på sykkeltrening. Mange er allerede stødig på sykkelen, men vi ønsker også at man skal ha evne til å ta i mot beskjeder og følge oppgaver som gis. Hovedfokus er å gi barna trygghet og mestring på sykkelen.

Blå gruppe Lett øvet, fra ca 9 år (født 2007), barna er tryggere på sykkelen, og øvelsene blir vanskeligere. Barna introduseres for terrengsykling, med basis i grunnferdigheter fra blå gruppe.

Rød gruppe Øvet, fra fylte 11 år (født 2005), Terrengsykling står i fokus. Det trenes organisert to dager i uka, hvor en av treningene vil ha fokus mot å øke utholdenhet og kondisjon. Det blir også mye fokus på lek og moro på sykkel.

Sort gruppe Ekspert fra 12 år. Terrengsykling er fortsatt i fokus. To-tre treninger i uka, terping av teknikk, intervall for å øke kondisjon, samt langkjøring for å øke kapasiteten. Det gis tilbud til de som ønsker det å teste landeveissykling (dette under forutsetning av godkjennelse fra foreldre, da landeveistreninger vil foregå på veier med biltrafikk).

Mandager er det fokus på generell sykkelferdighet og utholdenhet. Dette er trening tilrettelagt for barn og ungdom.

Tirsdag er intervalltrening for voksne, men her kan ungdom i følge med voksen være med. Alternativt kan man trene eller landevei for de som ønsker det.
Torsdager er for sort gruppe. Her er det moro på sti sammen med terrenggruppen. Det vil alltid være med en trener fra barne- og ungdomsgruppen på denne treningen. Det er også mulig å trene landevei, men dette vil være organisert for voksne.
Søndag er det langtur. Her oppfordres det til at foreldre er med barna.  for at alle skal :
Det anbefales alltid at barn har med foreldre om man skal trene på landevei.

Gruppeleder; Jon Borge Finset, 99049658

Treningstider
Ukedag Klokkeslett Dato
Mandager (grønn og blå gruppe) 18:00 – 19:15
Mandager (rød og svart gruppe) 18:00 – 19:30
 Tirsdag (terrengintervall eller landevei) 1800 – 2000 Se terminliste for terrenggruppe eller landeveisgruppa
Torsdager (moro på sti for sort gruppe) 18:30 – 20:00  Se terminliste for terrenggruppe eller landeveisgruppa

Terrengkarusell

Nesodden Sykkelklubb arrangerer terrengkarusell for barn og ungdom 4 ganger i løpet av sommeren.

Informasjon om Terrengkarusellen finner du HER

 


Rittkalender

Comments are closed.